Egne diplomopgaver, og et godt råd med på vejen.

Lidt nyt til inspiration og eftertænksomhed.

Få inspiration til egne diplomopgaver, eller eftertænksomhed i det pædagogiske arbejde har jeg uploadet mine 6 diplomopgaver fra modulerne i erhverspædagogik.

Alle diplomopgaver og eksamens-afviklinger har fået pæne ord med på vejen, dog har jeg til stadighed fået kritik på at “ville for meget på en gang” ville kan gøre min udredninger en smule komplicerede.

Bedste råd til dem der gennemfører modulerne i erhvervspædagogik på deltid, må være at finde et emne man både brænder for, og samtidig kan udføre som del af sin daglige praksis (aktionslæring). Noget andet der har hjulpet mig i stor grad, og hjulpet mig til forståelser, er at inddrage eleverne: Lav til hvert modul nogle små undersøgelser der kredser om det centrale i opgaven, og diskuter gerne resultaterne med eleverne, og hvor formålstjenestligt, kollegaerne.

Det er hårdt arbejde at få det hele til at hænge sammen, det er til tider ganske uoverskueligt at få læst de teorier der kan støtte opgaven, samt formuleret sine egne synpunkter og opdagelser. Men lige så udfordrende forløbet er, lige så stor gevinst føler jeg der har været på den anden side; men træder ud med en bredere forståelse af eleverne og de forhold der gør sig gældende når undervisningen skal planlægges. I den perfekte verden ville der være tid til altid at planlægge og tage alle forholdsregler, men når det ikke kan lade sig gøre, er erfaringerne fra modulerne, guld værd at trække på.

God læselyst. —> Diplomopgaverne

One thought on “Egne diplomopgaver, og et godt råd med på vejen.”

Comments are closed.